Staalconstructies voor utiliteits- en hallenbouw

Bentstaal heeft een ruime expertise in staalconstructies. Wij richten ons specifiek op de utiliteits- en hallenbouw. Daarin zijn wij heel veelzijdig. Natuurlijk gaat het in de hallenbouw vaak om de beproefde, effectieve standaardconstructies. Daarnaast maken wij ook tal van andere objecten. Hieronder vertellen we je graag meer over de mogelijkheden. Onder Projecten krijg je een mooie visuele indruk van wat mogelijk is.

Kwaliteit van staalconstructies

Aan de basis van ieder project staat de vraag naar de te gebruiken kwaliteit van staal. Laat het duidelijk zijn: door een keuze te maken in kwaliteit doen we absoluut geen concessies aan de veiligheid. We gebruiken de staalkwaliteit die het meest past bij je project. Veelgebruikte staalsoorten zijn S235, S275 en S355. Steeds meer opdrachtgevers hebben de voorkeur voor S355-staal, omdat dit lichter is dan S235-staal. Wanneer we lichter staal gebruiken voor een constructie besteden we vanzelfsprekend extra aandacht aan de knooppunten.

Afwijkende staalprofielen

Staalconstructies leveren draagvermogen. Ze geven ook een bepaalde uitstraling aan een gebouw. Zo kunnen we voorzetgevels maken uit staalprofielen die allemaal afwijkend zijn. Of stalen voorwerpen die passen in de binnenhuisarchitectuur van een gebouw. Zo realiseerden we in het atrium van een groot gebouw een stalen boom, compleet met takken. Hoe veelzijdig kun je zijn in staal! Wij laten het zien in veel van onze staalconstructies.

Onze staalconstructies zijn maatwerk

Beginnen wij aan een staalconstructie, dan krijgen we de stalen balken precies op lengte aangeleverd van onze staalproducent. Stalen platen in verschillende diktes krijgen wij op handelslengte binnen. Deze maken wij zelf op maat. Onze CNC-aangestuurde pons-knipmachine brengt op de millimeter nauwkeurig de gaten en uitsparingen aan waar die moeten zitten. Lassers zorgen ervoor dat alle stalen toevoegingen worden bevestigd aan de balken en het plaatwerk. Exact conform de tekening van de architect en de wensen van de eindgebruiker. Onze staalconstructies zijn maatwerk.