De gebouwde omgeving biedt ons onnoemelijk veel faciliteiten. Dagelijks werken talloze mensen in gebouwen die moeten staan als een huis. Om risico’s tot een minimum terug te brengen zijn kwaliteits- en veiligheidsstandaarden nodig. Bentstaal voldoet aan iedere standaard die relevant is voor een staalconstructiebedrijf.

Wij beschikken met gepaste trots over de volgende certificeringen:

NEN-EN 1090

Als staalconstructiebedrijf zijn wij NEN-EN 1090-gecertificeerd. Deze norm is in het leven geroepen voor producenten van stalen of aluminium onderdelen die constructies moeten kunnen dragen. Alleen een NEN-EN 1090-gecertificeerd staalconstructiebedrijf mag het CE-keurmerk afgeven voor al zijn producten. En dat CE-keurmerk is verplicht. Alle staalconstructies en stalen beplatingen die onze vier productiehallen verlaten, zijn dus voorzien van het CE-keurmerk.

Executieklasse 3

Bentstaal is NEN-EN 1090-gecertificeerd tot executieklasse 3. Dat betekent dat wij voldoen aan de standaard voor hoofdzakelijk statisch belaste staalconstructies. Denk aan gebouwen van vele verdiepingen, aan dakconstructies, aan constructies op publieke plaatsen zoals bus- en treinstations. Aan uitkragende gebouwen en grote fabriekscomplexen.

ISO 14001

In een periode waarin bouwprojecten te maken krijgen met de vraag de CO2-footprint zoveel mogelijk te reduceren, is Bentstaal er trots op te beschikken over de ISO 14001-certificering. Dit is de internationaal geaccepteerde standaard als het gaat om een milieumanagementsysteem. Dit wordt gebruikt om een milieubeleid te ontwikkelen, uit te voeren en te borgen dat bij ons bedrijf past. ‘Hoe groen is staal?’ Het is een vraag die steeds vaker wordt gesteld. Met onze ISO 14001-certificering geven wij aan dat wij in ons staalconstructiebedrijf ook in dat opzicht de lat hoog leggen.

BREEAM-standaard

Ons staalconstructiebedrijf voldoet ten slotte aan de BREEAM-standaard. Deze internationale standaard is een keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met een minimale milieu-impact.