Het verhaal van Bentstaal begint ruim 60 jaar terug. Zes decennia lang passie voor staalconstructie en beplating hebben ons een schat aan ervaring opgeleverd. In die tijd zijn de mogelijkheden van staalbouw alleen maar gegroeid. De ontwikkelingen gaan door. Bentstaal blijft bij de tijd.

Staalconstructie met karakter

Passie voor staal? Nou en of. Want staal heeft een heel eigen uitstraling. Een eigen karakter. Staal is ook veel flexibeler dan je zou verwachten van materiaal dat zo massief, zwaar en dus onbuigbaar lijkt. We kunnen de meest spectaculaire vormen uit staal maken.

Geboorte van een staalconstructiebedrijf

Bentstaal begon in 1959, precies op het moment dat Nederland zich ontwikkelde tot een modern, geïndustrialiseerd land. De grondlegger was de heer S.A. van Bentum. Hij zette zijn ondernemersgeest in om het staalconstructiebedrijf vorm te geven. Het bedrijf groeide hard. In de decennia die volgden, maakte het bedrijf alle ontwikkelingen in de staalindustrie mee. De mogelijkheden van de staalbouw namen toe. De staalconstructie werd een geduchte concurrent van beton, zeker in de utiliteits- en hallenbouw.

Passie gebleven

Intussen is er veel veranderd. De staalprijzen staan al jaren onder druk. De maatschappij is veranderd. De regelgeving is toegenomen. De eisen rond veiligheid zijn aangescherpt. Ondanks al die veranderingen is de passie voor staalconstructie gebleven. Dat merk je wanneer je op een willekeurige dag door onze productiehallen loopt. Door de decennia heen is onze kennis over staal en de mogelijkheden en onmogelijkheden van staal drastisch toegenomen. Bentstaal mag zich nu met trots een staalproductiebedrijf noemen dat zijn opdrachtgevers ontzorgt en met werkbare oplossingen komt in de utiliteits- en hallenbouw.